NEMESSZALÓK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KEZDŐLAP

GAZDASÁG


Nemesszalók településen meghatározó szerepe van a mezőgazdaságnak. A mezőgazdaság ágazatai közül a szántóföldi növénytermesztés keretében a gabonafélék és takarmánynövények termesztése a jellemző. Az állattenyésztés keretében a helyi szarvasmarha tartás országosan is kiemelkedő mértékű. A növénytermesztés és az állatenyésztés fő vállalkozója a Nemesszalóki Mezőgazdasági Zrt..
A magángazdák - kis számú szarvasmarhát és sertést nevelnek. Meghatározó mértékű  növenytermesztő magángazdaság nincs.
 
A kedvező adottságok miatt jelentős a településen a vadgazdálkodás, de ez székhelyileg Dabrony községhez - a Marcal-Bitvaközi Vadásztársasághoz köthető.

Ipari termelésről nem beszélhetünk, annak ellenére, hogy a községben található a Nemesszalóki Mezőgazdasági Zrt. gépjavító műhelye és több fafeldolgozó kisvállalkozás is van a településen.
 
A kereskedelmi tevékenység élelmiszer és vegyes-árú kiskereskedelemre, gépalkatrészekre korlátozódik. Ezek az üzletek látják el a lakosságot élelmiszerrel és kis értékű fogyasztási cikkekkel és a környék gazdálkodóit mezőgazdasági gépalkatrészekkel..

Az ipari tevékenység hiánya és az ipari centrumok távolsága miatt gond a fiatalok elhelyezkedése. Egyre több fiatal válik pályakezdő munkanélkülivé, ebből adódóan ismételten megkezdődött a településről az elvándorlás.
 


AKTUÁLIS
KÖZÉRDEKŰ
ÖNKORMÁNYZAT
ÁLTALÁNOS
EGÉSZSÉGÜGY
GAZDASÁG
     Befektetőknek
     Mezőgazdaság
     Kereskedelem
     Vadgazdálkodás
     Pénzintézetek
     Helyi adók
KÖZÉLET
OKTATÁS
KULTURA, SPORT
IDEGENFORGALOM
GALÉRIA
NYOMTATVÁNYOK
KÖZZÉTÉTEL


e-mail a készítőnek
Készítette: Bedő Gábor